Ubuntu is wat de wereld nodig heeft.

P1020399Met deze uitdagende titel wordt de vernieuwde musical over Nelson Mandela in Trouw aangekondigd. Van Nelson Mandela is bekend dat hij als jonge jongen van de rechtsprekende stamhoofden leerde om een conflict op te lossen door inleving en vergeving. UBUNTU kent een diep gewortelde wij-gevoel. Een mens is geen mens zonder de ander. En wie een conflict heeft moet zich verdiepen in de beweegredenen van de ander. Te idealistisch voor ons hier in het Westen? Zeker best lastig maar wellicht kunnen we er iets aan hebben in onze sterk veranderende samenleving. Laten we op de VoV avond van maandag 4 april het begrip Ubuntu dichter bij halen. Met beeldtaal, een oefening en een persoonlijk verhaal kunnen we samen weer een waardevolle avond maken. Weet dat je van harte welkom bent. De koffie/ thee met koek staat om half acht klaar. We werken van acht tot tien uur.

Advertenties

8 gedachten over “Ubuntu is wat de wereld nodig heeft.

  1. Hi Tity

    Alweer zo’n mooie uitnodiging waarbij ik niet kan komen 😦 Echt jammer Heel mooie avond met elkaar gewenst!

    Hartegroet, Marion

  2. Hallo Tity, ik kan er morgenavond niet zijn. De nieuwe cultuurnota wordt besproken in het gemeentehuis. Daar willen we met de gezamenlijke muziekverenigingen graag bij zijn. Fijne avond! Mooi onderwerp!

  3. Hoi Tity, Helaas heb ik ook wat anders vanavond. Misschien is het wel iets voor een VOV-avond? Ik ga naar een workshop helend schrijven/creatief schrijven in het Theehuis waar ik tegenwoordig ook vrijwilligerswerk doe. Ik wens jullie een mooie avond met veel inspiratie, maar dat zal vast wel als het met Mandela te maken heeft! Warme groet, Anita

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s