Dromengroepen

Wanneer je op je dromen let krijg je er een hele wereld bij. De avonturen uit de nacht zijn vaak wonderlijk maar hebben soms ook herhalingen en herbergen persoonlijke thema’s. Het zijn geschenken uit de nacht, hoe spannend ze ook kunnen zijn.

De belevenissen uit de nacht geven inzicht in je onbewuste denkbeelden, patronen en gedragingen.

Dit boek van Bas Klinkhamer is in de zomer 2017 uitgekomen. Fascinerend om te lezen. Ik heb het hier in de ruimte liggen, dus als je het in wilt kijken op een bijeenkomst dan kan dat. Overigens heeft Nans er ook aan meegewerkt, maar dat is een opmerking van een trotse moeder.

Als we het licht op de dromen zetten ontstaat er een hele directe manier om jezelf te ontwikkelen. En dan maakt het niet uit of het een flard is of een hele droom met veel verhaallijnen. Door ze na te spelen, erover te spreken met elkaar of soms alleen al door ze te vertellen krijg je meer zicht op wie je ten diepste bent. Dat werkt verhelderend en bevrijdend. Het maakt dat je vrijer kunt zijn naar jezelf en naar anderen.

Dromengroepen onder leiding van Nanske Kuiken
In de dromengroepen kun je je dromen inbrengen en onderzoeken. Vaak worden ook elementen uit de droom nagespeeld. Nanske zet haar expertise in maar ook in het samenzijn, de onderlinge herkenning en terugkoppeling ontstaat bewustwording over jezelf. We ontmoeten elkaar 5x door het seizoen van oktober tot mei. In beide groepen, maandagavond en dinsdagochtend, zijn nog enkele plekken vrij. Ook als je nauwelijks droomt of hele kleine flarden droomt of je dromen beter wilt leren onthouden, ben je van harte uitgenodigd. Als je meer wilt weten kun bellen met Nanske 06 40 18 26 42 of met mij 06 555 04 595.

P1010461

Nanske heeft jarenlange ervaring in het werken met dromen zowel in droomgroepen bij het ITIP als ook individuele (droom-) coaching. Als vakvrouwe waarborgt ze een veilige sfeer waardoor inzicht, vreugde en verwondering ontstaat.

Hoe ziet een avond er uit?

Na een welkom met koffie en thee gaan we naar de dromen kijken. Een aantal mensen vertelt hun droom. Een flard is ook goed. Als je geen droom hebt, is dat geen probleem. In het samenzijn en het spelen van delen van de droom of het spreken erover, wordt je geraakt in persoonlijke thema’s. Juist ook het ervaren en minder ‘er over praten’ geeft een extra dimensie.

Wat kan je er aan hebben?

Ik wil het zo zeggen, je kan antwoorden van je ziel krijgen waarvan je je met het hoofd nog niet bewust bent. Je krijgt inzichten waar je weer mee verder kunt. De professionele begeleiding geeft veiligheid en lichtheid. Verder ben je in het gezelschap van mensen die naar zich zelf willen kijken en met respect en mededogen met zichzelf en met de ander omgaan.

Dit zijn de gegevens voor het seizoen 2019 / 2020

Ook dit jaar zijn er weer twee groepen. Eén op maandagavond en één op dinsdagmorgen. We komen vijf keer per groep bij elkaar.

Dit zijn de data:                                                                                                                       maandagavond: 7 okt. 18 nov. 13 jan. 9 maart en 11 mei 2019                               dinsdagmorgen: 8 okt. 18 nov. maandagmiddag 13 jan. in overleg,.10 mrt en 12 mei 2020

Tijden: maandagavond van 19.30 uur tot 21.30 uur, dinsdagmorgen van 9.30 tot 11.30 uur.

Richtlijn voor kosten: min. € 75,00 . Vrije extra bijdrage voor begeleidster. Verdiensten zijn voor Vrouwencentrum Noordoostpolder en Aanloophuis Leeuwarden.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s