Inspiratie

Het gaat me niet altijd voor de wind.
April 2018 val ik van de trap, gelukkig geen blijvend letsel.
Kleinkinderen houden me speels en actief.

Het is altijd de uitdaging om een passende werkvorm te vinden om met de vrouwen
in het Vrouwencentrum te werken.
Deze foto is gemaakt voor het boek van Huib van der Wal. Hij heeft mij als echte polderbewoonster geïnterviewd voor het boek wat deze herfst uit komt. Ik vond het mooi te ervaren dat het verhaal van mijn leven voor mij tegelijk zo vanzelfsprekend als ook heel bijzonder is. Al met al zeg ik op mijn 70 ste, ik voel me een rijk mens juist omdat het leven me heeft geleerd dat eb en vloed bij elkaar horen.
Met mijn jongste kleinzoon Thijmen vroeg in de ochtend naar een judo wedstrijd in Beilen. Heerlijk om al die kleintjes vol overgave bezig te zien. Mijn gymjuf hart gaat weer even open. Na afloop in Assen ook nog even de Nachtwacht van Rusland – de Wolgaslepers- te laten zien maakt de dag helemaal compleet.
Inspiratie zwemmen
 Weer of geen weer, voor mij begint de dag met een duik in het buitenwater. De rietkippen begroeten me, even kijken of de ganzen niet in de buurt zijn. Als het een beetje meezit komt de zon net boven de horizon. Maar ook al regent of stormt het, zwemmen in het koude water doet me goed.
Het geeft me energie en voldoening. Thuis een lekkere warme douche, de dag kan beginnen!
img_216013 februari 2017, de dag waarop ik 70 jaar ben geworden. Van te voren wat twijfels. Wel vieren, niet vieren? Groot, klein, op de maandag zelf? Allemaal gespook in mijn hoofd. Maar wat ben ik blij dat ik het heb gedaan. Vieren, even de teugels los. Samen met de mensen met wie ik het leven deel. Hardop tegen elkaar kunnen zeggen dat we van betekenis voor elkaar te zijn. In dankbaarheid alle woorden, kaarten, cadeautjes te ontvangen. Vrij en vervuld zijn de woorden die bij me opborrelen. Wie weet inspireert het je als je dit leest om ook je kroonjaren te vieren.
Het maken van collage’s in mijn prikbord in de keuken geeft me genoegen, zeker omdat ik als mantelzorger meer en meer aan huis gebonden ben.
20170222_133902
Heerlijk om aan de dag te beginnen en de rust en ruimte te hebben om een boek te lezen. Zoveel titels schieten door mijn hoofd maar dit boek wil ik met name noemen. Elseline Knuttel geeft hierin samen met tekenaar Jan Stroeve op ontroerende wijze weer hoe de waantaal (na een herseninfarct) van haar partner Nico een diepe verbondenheid te weeg brengt. Uitgegeven bij Philip Elchers in Groningen. Ook dat is het noemen waard.
576D
Ja deze zomer ben ik heel geïnspireerd door Grutte Pier fan Kimswert. Door mijn Friese nicht werd ik gevraagd. Kunnen wij samen niet met het Grut Frysk Boerinnenkoor meedoen Tity? Zo is het begonnen en nu rij ik een paar keer in de week naar mijn oergrond, de kop van Friesland vlak onder Harlingen. Waar ik heel blij en energiek van word is dat ik lekker mee kan surfen op de creatieve golven van zulke getalenteerde jonge kunstenaars. De mensen van de PeergrouP nemen ons mee in een artistiek proces. Muziekgroep Heksenhamer laat ons de meest vreemde klanken vol overgave zingen.  Wat een lef om dit groots spektakel 20 keer op te voeren. Machtig om mee te doen!
Ik voel me bijna een BN er. Eerst een foto in de Oerol krant met de titel ‘gooi mindful, word één met je hoefijzer’. Enkele weken later in de Zomertijd van Trouw met het ingezonden stukje‘Afdrogen achter het hok’

2015 06 Oerol

Iedere ochtend vertrek ik met mijn zwempak onder de pyama naar de sluis bij Kadoelen aan de rand van de Noordoostpolder. Wordt er gemalen dan zwem ik minder ver; ik moet wel terug kunnen komen. Wat een heerlijkheid om mijn spieren te trainen, het water om me heen te voelen en opgenomen te zijn in de natuur. De rietkip schrikt niet meer van me, zwanen hou ik respectvol op afstand. Afdrogen doe ik achter het electriciteitshokje. Mijn blote lijf voelt geen kou. Thuis lekker warm douchen, mijn dag is weer goed begonnen.
MOK doet ook mee op de inspiratie toer in het Waterloo bos tijdens “Kom uit je tent” weekend. Foto uit de FlevopostP1020198
P1010928
Het geeft me veel voldoening om als Pionier van de Toekomst een bijdrage te kunnen en mogen leveren aan het Duurzaamheids symposium met als thema ‘vertrouwd voedsel’. Eet meer groenten en minder (eerlijk) vlees was de inzet van de dag. En natuurlijk hoort daar een ‘bloemstuk’ van groenten bij. Heerlijk om zo’ n creatief proces letterlijk mee te maken met bevlogen capabele mensen.

Het boek ‘De opdracht’ over het leven van Herman Wijffels inspireert me om duurzaamheid nog meer in mijn leven in te zetten. Fascinerend ook om te lezen wat er op de achtergrond tussen mensen speelt. Politici, bankiers, mensen die beslissingen nemen waar we allemaal mee te maken hebben. Ik zou willen dat de vrouwen en kinderen van deze mannen hun echtgenoten en vaders wat meer in de spiegel laten kijken.

P1010723Kleinkinderen die hun hut bouwen bij pake en beppe in de tuin. Echt genieten!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s